Over Mar

Ik ben meer dan 25 jaar met plezier werkzaam als psycholoog en heb daardoor ruime ervaring in behandeling van psychologische problemen op mogen doen.  Op dit moment werk ik voor de helft van mijn tijd in de Basis GGZ en de andere helft in de Gespecialiseerde GGZ bij Antes. 

Het is mij duidelijk geworden dat hoewel wij mensen volkomen uniek zijn we ook vaak last hebben van dezelfde dingen. Hierin staat centraal hoe wij over onszelf, de ander en de wereld denken . Dit denken neemt nogal eens een hele nare vorm aan waar dan allerlei moeilijke gevoelens als somberheid en angst uit voortkomen. Als mensen hulp zoeken zijn ze vaak al lang met dit soort gevoelens en gedachten aan het worstelen. In onze gesprekken zullen we dit samen onderzoeken met de bedoeling dat je uit de worsteling komt en je kan richten op wat je leven waardevol (boeiend, leuk……) maakt. Deze opvatting is het uitgangspunt van de ACT (Acceptance en Commitment Therapy) , een vrij nieuwe benadering binnen de psychologie en die mijn leidraad in het werken met jou vormt.

“Het leven is niet gemakkelijk” is het startpunt binnen de ACT en de behandeling richt zich op het vergroten van jou vermogen om te gaan met de moeilijkheden die op je pad komen. Daarbij is het van groot belang om meer besef te krijgen wat je echt van waarde vindt in het bestaan . Waar doe ik het allemaal voor, wat voor persoon wil ik zijn en wat doet mijn hart sneller kloppen? Een sterker besef hiervan helpt je om je roer recht te houden in tijden dat het leven moeilijker is.

Binnen de methode van de ACT nemen Mindfulness oefeningen een belangrijke plaats in. Als het nodig is maak ik ook gebruik van de Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en ideeën uit de Schematherapie.

%d bloggers liken dit: